test

Opinie o metrohouse

Korzystałeś z usług metrohouse? A może chciałbyś pracować w tej firmie i zastanawiasz się jakie warunki oferuje pracodawca? Podziel się swoją opinią - pomoże ona innym w uzyskaniu cennych informacji!
Założył(a): anonim
Data: 2011-06-27 19:54

Wizyt: 6210
Komentarzy: 173
Sortowanie: najnowsze najstarsze
autor
09.07.2011 (7 lat temu)
09.07.2011 (7 lat temu)

metrohouse

Witam, właśnie zakończyłem współpracę z Metrohouse w Łodzi. Zarobki żadne, transakcje sporadyczne, szkolenia w biurze polegają na pokazywaniu jak dzwonić do klientów, natomiast na temat prawnych było może 15 min. Na temat standardów zawodowych było hasło pani dyrektor - " poszukajcie sobie w internecie i przeczytajcie" - kpina. Agenci są kompletnie nie przygotowywani do pracy w zawodzie pośrednika nieruchomości - co z resztą nie dziwi ponieważ żadna z pań dyrektor nie posiada licencji. Wynagrodzenie jest tylko prowizyjne plus ryczałt za podpisaną umowę z klientem. Wszystkie pozostałe dojazdy do klientów pokrywasz sam. Brak udostępnionej dla agentów bazy klientów kupujących są za to cotygodniowe spotkania w biurze i opowiadanie sobie kto pozyskał jakie oferty -bzdura i strata czasu. Wprowadzanie ofert do systemu jest żmudne i czasochłonne. Przy rekrutacji była mowa że osoby z infolinii umawiają spotkania z klientami, okazało się że trzeba samemu dzwonić do klientów. Dodatkowo dyżury w biurze po 8 godz. za które nikt nie płaci. Pni dyrektor najlepiej chciałaby żeby wszyscy wszytko zrobili za nią.
Nie odpowiada na maile, na prośby telefoniczne o pomoc odpowiada "zadzwoń do tej czy innej osoby" i załatw sobie to sam.
Biuro oferuje chyba najwyższą prowizję na rynku a tak naprawdę poza wprowadzeniem ogłoszeń na portale internetowe dla klienta nie robi nic.
Jako agent otrzymujesz telefon, komputer niestety bez internetu, więc u klienta i tak na nic się nie przyda i aparat fotograficzny
autor
12.06.2015 (3 lata temu)
12.06.2015 (3 lata temu)
Oddział Metrohouse przy ul. Powstańców Śląskich we Wrocławiu stracił możliwości operacyjne. Tam już prawie nikt nie pracuje, wszyscy agenci dali nogę jak zaczęło się źle dziać w biurze. Rotuje tutaj 95% agentów !!!!! Choć spotkać można i takich durniów co od miesięcy i kwartałów nie mieli żadnych
transakcji. Firma dawno już opieprzyła własny ogon i teraz nie za bardzo ma pomysł na przeżycie.
Daj Boże niech ich cholera weźmie, bo wciąż pakują na minę kolejnych naiwnych, którym wmawiają, że tam się zarabia. Niestety są to tylko perfidne kłamstwa!
Jeszcze chwila i padną. Ludzie! Z dala od tego czegoś! Ani tam roboty nie ma godnej, a i kupować przez nich strach.
Omijajcie tego bankruta szerokim łukiem!!!
użytkownik
18.08.2015 (3 lata temu)
18.08.2015 (3 lata temu)
Szanowni Państwo, rozumiem rozżalenie dotyczące niektórych oddziałów Metrohouse (zwłaszcza oddziałów własnych firmy, z których niemal żaden już nie istnieje).
Zanim jednakże pomyślicie o nie przyjściu na rozmowę rekrutacyjną chcę zaznaczyć, że możecie być pewni, że w oddziałach franczyzowych jest zupełnie inne podejście do pracy i pracowników.

Zapewniam, że w oddziałach franczyzowych właścicielom zależy na agentach i ich zarobkach, a nie na oszukiwaniu tychże. Zobaczcie ile wpisów na tym forum dotyczy oddziałów franczyzowych...
użytkownik
22.09.2015 (3 lata temu)
22.09.2015 (3 lata temu)
Witam, ktoś coś wie od biurze Metrohouse w Gdyni w centrum Kwiatkowskiego? Jutro mam tam drugą rozmowę o pracę. I sam nie wiem co myśleć o być może przyszłym pracodawcy.
użytkownik
18.10.2015 (3 lata temu)
18.10.2015 (3 lata temu)
Pracowałem w Metrohouse we Wrocławiu 3 miesiące i nic się nie pokrywa z tym co jest obiecywane na rekrutacjach i w ogłoszeniach o pracę tej firmy i ich współpracujących. Dla Agentów pozostają przysłowione okruchy, poza tym nie równy podział prowizji -30 procent które obiecują dzielone jest na dwóch agentów. Każdy Agent ponosi bardzo duże koszty i tak naprawdę nic nie dostaje w zamian. 300 zł na rękę otrzymałem po 3 miesiącach pracy a włożyłem kosztów dużo więcej tj. musiałem sam zapłacić ZUS bo zatrudniają tylko na własnej działalności czyli 3 miesiące x 450zł = ok. 1400zł, do tego paliwo też po mojej stronie 3 miesiące x ok. 800zł = 2400zł, księgowy 3 x 300zł = 900zł i inne, czyli mamy kosztów ok. 5000zł, transakcji niestety przez te 3 miesiące brak, czyli 0zł, otrzymałem jakieś okruchy za podpisanych kilka umów, zrezygnowałem, poza tym bardzo duża rotacja agentów bo się nie utrzymują na samej prowizji, wogóle transakcje w tej firmie to rzadkość. Lipa - oszustwo, okradanie ludzi z ich pozyskanych nieruchomości .praca za darmo . Metrohouse we Wrocławiu to lipa i nikomu nie polecam !!!!!
użytkownik
26.12.2015 (2 lata temu)
26.12.2015 (2 lata temu)
W 100% potwierdzam, METROHOUSE we Wrocławiu to wolontariat, tam nie zarobisz żadnych pieniędzy. Pracowałem krótki czas w biurze nieruchomości METROHOUSE we Wrocławiu, wyzysk na maksa, agent METROHOUSE dostaje między 5% -15%, tego co zarobi dla firmy, dodam jeszcze że agent ponosi osobiście koszty dojazdu do klienta (własny samochód + paliwo) oraz koszty połaczeń telefonicznych. Po odjęciu tego wszystkiego wychodzisz na ZERO!!!
A co jeśli nie przeprowadzisz żadnej transakcji, to jesteś NA MINUSIE, bo nie gwarantują żadnego podstawowego wynagrodzenia.
NIE WARO PRACOWAĆ W METROHOUSE NIERUCHOMOŚCI, BARDZIEJ OPŁACA SIĘ SIEDZIEĆ W DOMU.
SZKODA ŻYCIA I NERWÓW.
użytkownik
20.01.2016 (2 lata temu)
20.01.2016 (2 lata temu)
Witam,
Metrohouse oszukuje i nie działa profesjnalnie.W legnickiej fili stracilabym ponad 300tys przez nich a zwrot zaliczyki ciągnął sie miesiącami.Oczywiście zwrotu by nie było,gdybym sie nie upominała i wydzwaniala tygodniami do ich zwierzchników w Warszawie.A zwrot wg.umowy należał sie.Tak więc nawet mając umowę trzeba każdemu patrzec na ręce i nie odpuszcząć.
użytkownik
24.01.2016 (2 lata temu)
24.01.2016 (2 lata temu)
hehe, to pawełek nie napisał w umowie zadatek tylko zaliczka?:)
użytkownik
24.01.2016 (2 lata temu)
24.01.2016 (2 lata temu)
a dzwonić do warszawy nie warto, tam sama bieda. ostatnio się dowiedziałem, że urząd skarbowy i zus ściąga z franczyz opłatę franczyzową bo centrala ma ogromne zaległości w tych płatnościach.
ale tak to jest jak się zatrudnia niekompetentnych pracowników (dział franczyz).
użytkownik
26.03.2016 (2 lata temu)
26.03.2016 (2 lata temu)
Trzymajcie sie z daleka od Krakowa. Nic sie nie zarabia a dyrektor nie ma zadnego pojecia o nieruchomosciach!!!!
użytkownik
02.05.2016 (2 lata temu)
02.05.2016 (2 lata temu)
METROHOUSE Oddział Wrocław to TRUP!!!
użytkownik
05.05.2016 (2 lata temu)
05.05.2016 (2 lata temu)
Metrohouse Wrocław tak skutecznie kiwało swoich agentów, że teraz właśnie ci agenci szykują pozew zbiorowy. Sprawiedliwość musi być.
użytkownik
26.06.2016 (2 lata temu)
26.06.2016 (2 lata temu)
NO I STAŁO SIĘ, PREZES KANIA NIE JEST JUŻ PREZESEM. METROHOUSE ZOSTAŁO WYKUPIONE PRZEZ WĘGRÓW. CIEKAWE, CZY KLIENCI ZOSTALI O TYM POINFORMOWANI:)
PS PONOĆ METROHOUSE PODNOSI OPŁATY FRANCZYZOWE:)
jest jeszcze kilka rzeczy ciekawych. na węgrzech oddziały są po kilka w miastach, nawet w tych małych.
użytkownik
27.06.2016 (2 lata temu)
27.06.2016 (2 lata temu)
Informacja o połączeniu z ze Spółką Węgierską Duna House, na stronie metrohouse jest od dawna i na fejsie też. Nie wiem czemu ktoś szuka w tym fakcie sensacji i węszy podstęp. Żadna to ujma dla metrohouse, wprost przeciwnie. Oby było tylko dla wszystkich lepiej.
użytkownik
09.07.2016 (2 lata temu)
09.07.2016 (2 lata temu)
jesteś pewna że żadna ujma?
to dlaczego najlepsze oddziały w tej sieci właśnie złożyły wypowiedzenia?
Bolesławiec, Koszalin, Legnica i inne?
na dodatek najlepszy oddział jaki był kiedykolwiek w tej sieci już jakiś czas temu odszedł przed końcem umowy, mowa oczywiście o Łodzi.
użytkownik
26.07.2016 (2 lata temu)
26.07.2016 (2 lata temu)
To Kania już nie jest prezesem? Jedynie taka informacja dawałaby jakąś nadzieję na przyszłość.
użytkownik
27.07.2016 (2 lata temu)
27.07.2016 (2 lata temu)
Witam, właśnie zakończyłem współpracę z Metrohouse we Wrocławiu. Zarobki żadne, transakcje bardzo rzadko, szkolenia nie ma wogóle.
Na temat standardów zawodowych było hasło pana kierownika - wszystkie chwyty dozwolone. Agenci są kompletnie nie przygotowani do pracy w zawodzie pośrednika
nieruchomości, co zresztą nie dziwi ponieważ pan kierownik również nic sobą nie reprezentuje. Wszystkie pozostałe dojazdy do klientów pokrywasz sam. Brak udostępnionej dla agentów
bazy klientów. Przy rekrutacji była mowa o dodatkowych profitach, okazało się to tylko marzeniem. Dodatkowo dyżury w biurze po 8 godz. za które nikt nie płaci.
Metrohouse oferuje chyba najniższe wynagrodzenie prowizyjne na rynku, a po odliczeniu wszystkiego wychodzi max 10%, istna kpina ...
Oczywiśnie wszystko w oparciu o umowę o dzieło, bez ubezpieczenia oczywiście.
użytkownik
17.11.2016 (2 lata temu)
17.11.2016 (2 lata temu)
Ta firma to Tragedia.
Od razu podwójną prowizję biorą,zero zaangażowania,jakiś koszmar.
A zbywca uchyla się od podpisania umowy przyrzeczonej,jeszcze straszy eksmisją.
użytkownik
15.01.2017 (rok temu)
15.01.2017 (rok temu)
To jak z tym Metrohouse? Warto zatrudnić się tam na umowę o pracę? Zwłaszcza teraz, gdy Warszawa to drugi Budapeszt, a firma-matka Metrohouse jest z Węgier?
użytkownik
20.01.2017 (rok temu)
Gdańsk, treść ogłoszenia o pracy w Metro ( franczyza )
Doradca d/s nieruchomości
Umowa o pracę/ umowa zlecenie
Wynagrodzenie : Podstawa + prowizja
Rzeczywistość :
Zlecenie lub własna działalność
Zero podstawy, tylko procent od prowizji
Oszustwo już na wstępie, więc czego tu się spodziewać dalej ....
użytkownik
24.01.2017 (rok temu)
24.01.2017 (rok temu)
Matka firma rzeczywiście z Węgier..... ale to chyba dobrze, że coś się zmienia jeżeli wielu z Was twierdzi, że było tak źle?
Kasa za sprzedaż na całym świecie jest oparta na prowizji i nie wiem czemu tak bardzo się dziwicie. Przecież można iść na etat za 1600 i spędzać dzień na kasie w Biedrze. Wolność Tomku w swoim domku. Trochę to dziwne, że ludzie przychodzący do pracy w sprzedaży chcą pieniędzy za siedzenie w biurze. Przecież biuro to tylko czas potrzebny na znalezienie klientów i przygotowanie dokumentów. Nie ma obowiązku siedzenia codziennie po 8 godzin i tak naprawdę to dobrze, że mamy gdzie się podziać i przygotować papierologię. W MH można zarobić, ale najpierw trzeba się nauczyć roboty. Osoby, które nie mają na przeżycie przez pierwsze dwa - trzy miesiące nie dadzą rady, bo pierwsze pieniądze zobaczą w najlepszym wypadku po dwóch miesiącach, a na początku trzeba naprawdę zaangażować się - ale Ci którzy mogą i chcą po jakimś czasie zarobią naprawdę całkiem sensowne pieniądze nie musząc spędzać w robocie po 8 h. A do tego mnie kręci to, że nie muszę pytać czy mogę wziąć urlop, nie mam kłopotu w wakacje lub kiedy zachoruje mi dziecko i muszę się nim zająć. Coś za coś....
użytkownik
30.01.2017 (rok temu)
30.01.2017 (rok temu)
Patrzę na firmę z perspektywy kogoś, kto tam pracuje. I jest tak, że kasę zarabiają osoby naprawdę zmotywowane i silne osobowości. Początki są trudne, ale później dobrzy agenci godne pieniądze. Zresztą wszędzie tak jest w firmach handlowych. I jak patrzę na Metrohouse to firma nie odstaje do innych tego rodzaju działalności. Jak pracujesz to zarabiasz.
użytkownik
01.02.2017 (rok temu)
01.02.2017 (rok temu)
Praca dla wytrwałych, cierpliwych i mających na starcie zaplecze finansowe.
Wymagana dyspozycyjność. Siedzieć 8 godzin w biurze ciurkiem może nie trzeba, ale jeśli jesteś gdzieś na etacie, to nie pogodzisz tego z tą pracą. Prawdopodobnie w ogóle Cię nie przyjmą jak jesteś zbyt zajęty. Pracujesz wyłącznie w systemie prowizyjnym. Zlecenie lub działalność. Dostosowujesz swój czas do wolnego czasu klientów. Żeby się dobrze wdrożyć musisz mieć szczęście do Oddziału - jest ich wiele i np. system szkoleń i działania, bywa na zróżnicowanym poziomie. Musisz też mieć szczęście do kierownictwa. Jeśli w oddziale zarządza ktoś, kto potrafi nauczyć bardzo wielu aspektów tej pracy, komu się chce zająć nowym agentem i pomóc, to super. Jeśli nie - płyń po głębokiej wodzie i pokaż jak sobie radzisz. Jak jesteś handlowcem - właściwie nic nowego. Jeśli startujesz od zera - licz na własne umiejętności i talent. Inaczej po Tobie - nie zarabiasz, odpadasz. Super jeśli inni agenci są życzliwi, pokazują Ci jak pracują, a w biurze nie obserwujesz obnoszenia się z tym, kto ma tu większe prawa. Super jeśli nie rządzą układy - np. przekazywanie tym ulubionym, wybranym agentom, "pod stołem" na bank pewnych kupujących do obsługi.
Zaczynasz od dzwonienia i pozysków. Tu musisz liczyć się z tym, że nie możesz przyjąć oferty jakkolwiek. Umowa ma być podpisana na prowizję nie niższą od danego pułapu %. Będziesz setnym agentem dzwoniącym do klienta - jeśli Cię nie zrypie podczas rozmowy za sam ten fakt, pozostaje Ci tylko wysłuchać, że 15 poprzednich biur podpisało umowę na dwa razy niższy % albo...że klient podpisze - ale jak przyjdziesz z chętnym. Ćwiczysz więc umiejętności negocjacyjno-handlowe w dość szerokim zakresie. Jeśli masz wprowadzone sensowne pozyski - jest szansa, że kupujący się zgłosi, nie będzie chciał Cię obejść lub nie jest oglądaczem - porównywaczem wysokości prowizji od kupującego, w różnych biurach. Tu istotna jest umiejętna obsługa kupującego.
Jeśli obie strony transakcji dogadają się z Twoim udziałem (sytuacje bywają czasem bardzo różne), szczęśliwie dojdzie do transakcji i zapłacą agencji, zarabiasz swoją część. Ale przygotuj się na to, że nie od razu.
Bardzo wiele zależy od tego jaką masz osobowość, czy praca Ci się podoba czy Cię męczy i najważniejsze - czy masz klientów i zarabiasz.
To na pewno nie jest ten rodzaj pracy, że każdego trzydziestego dostajesz jednakowej wysokości wypłatę. Nie sprzedajesz bułek czy torebek tylko produkt wysokobudżetowy. To nie są szybkie, częste i łatwe deale. Po kilku miesiącach możesz w agencji nie zarobić nic i odejść (bądź zostać zwolniony za nieefektywność) lub zarobić/zacząć zarabiać w różnych odstępach czasu sporo lub dużo. Zależy. Chociaż...przeliczając stałe 1800 netto co m-c z wzgardzonej biedry na jedną przykładową,dobrą wypłatę z metrohouse po teoretycznym, dłuższym czasie - możesz wyjść finansowo na to samo ;-))). Mimo tego, że praca jako doradca ds. nieruchomości bardziej prestiżowo brzmi. Z zarobkami u różnych osób bywa ruchomo i bardzo różnie. Czasem pracujesz i zarabiasz, a czasem pracujesz i nie masz szczęścia i nie zarabiasz. 12 stron wpisów sporządzili głównie ci zawiedzeni lub mający inne wyobrażenia o pracy lub systemie działania. Ale trzeba wyraźnie zaznaczyć, że Ci najlepsi istnieją, radzą sobie od lat i mają bazę klientów, którzy nie raz do nich wracają. Praca bardzo ciekawa, ale nie dla każdego.
użytkownik
08.02.2017 (rok temu)
08.02.2017 (rok temu)
Piękne podsumowanie

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

Profilpas Kutno

caterpilar

schenker

Murbet

Witkiewicza

Eko okna

Warsaw media house

lingaro

boston scientific

atos

idg poland

Tmg

Eurovia szczecin

Eurovia

intel

edge

SZUSTER

two-m
comarch

comarch lublin

Mondelez plonsk

Mondelez

Mondelez Płońsk

wilhelmsen szczecin

coloplast szczecin

profit fresh

Terg
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorsza-praca.com.pl | regulamin