test

Opinie o konecranes

Korzystałeś z usług konecranes? A może chciałbyś pracować w tej firmie i zastanawiasz się jakie warunki oferuje pracodawca? Podziel się swoją opinią - pomoże ona innym w uzyskaniu cennych informacji!
Założył(a): pracownik
Data: 2012-04-26 17:28

Wizyt: 8699
Komentarzy: 37
Sortowanie: najnowsze najstarsze
autor
26.04.2012 (6 lat temu)
26.04.2012 (6 lat temu)

konecranes

witam. mam mozliwosc podjecia pracy w tej firmie i prosze o opinie. szczegolnie interesuja mnie zarobki. dziekuje i pozdrawiam
p.s.
od znajomego ktory tam pracowal slyszalem ze szczegolnie w katowicach straszny mobbing
użytkownik
08.05.2012 (6 lat temu)
08.05.2012 (6 lat temu)
mobbingu nie doswiadczylem, podwyzek nie widzialem przez kilka lat. zarobki srednie. ludzi z 50 w calym kraju, no moze ciut wiecej bo ostatnio chyba pozatrudniali. firma jak inne - jak masz mozliwosc i chcesz to sprobuj - przekonasz sie. Buła rules!
użytkownik
21.05.2012 (6 lat temu)
21.05.2012 (6 lat temu)
użytkownik
29.05.2012 (6 lat temu)
29.05.2012 (6 lat temu)
e tam buła to pionek i tak nic nie moze bez pierdniecia reniferow, podobnie jak nad morzem
użytkownik
29.05.2012 (6 lat temu)
29.05.2012 (6 lat temu)
jak nie masz szkoły przyjmij sie do kone... Pseudo-Szwagry górą!
użytkownik
30.05.2012 (6 lat temu)
30.05.2012 (6 lat temu)
"kompetentni" ludzie posrednicza w sprzedazy (bo przeciez nic tu nie produkuja) dzwignic a w szczegolnosci taki jeden kitowciskacz ktory moim zdaniem nadaje sie do sprzedazy ... pietruszki na targu, no ale zarobki to oni maja tzn kilka lat temu mozna bylo dostac i 6tys brutto na start.
użytkownik
31.05.2012 (6 lat temu)
31.05.2012 (6 lat temu)
sprzedaja mercedesy wsrod suwnic a urzeduja a jakims baraku. wspolczuje - szczegolnie w lato gdy sie to wszystko nagrzeje. wstyd tzn taka swiatowa firma a nie stac ich na lepsza lokalizacje hehe
użytkownik
31.05.2012 (6 lat temu)
31.05.2012 (6 lat temu)
kto to buła i śwagry? skad wiesz ze 6tys brutto?
użytkownik
31.05.2012 (6 lat temu)
31.05.2012 (6 lat temu)
na polominskiej to i tak maja luksusy w porownaniu do mikolowskiej - tam to byla dopiero partyzantka
użytkownik
16.08.2012 (6 lat temu)
16.08.2012 (6 lat temu)
ciekawe czy "gora" wie o wykorzystywaniu firmowych pieniedzy w katowicach niezgodnie z przeznaczeniem tzn mycie prywatnych samochodow ich naprawianie w dni wolne i nie tylko, korzystanie z "blaszaka" jako garazu dla motocykli oraz parkowanie prywatnych zlomow na pseudo-parkingu ktore "gniija" tam miesiacami i blokuja dla innych miejsce? jezdzenie sluzbowymi autami po jedzenie etc. pozniej sie dziwic ze nie ma podwyzek. takich przykladow moge tu podac jeszcze sporo.
użytkownik
14.09.2012 (6 lat temu)
14.09.2012 (6 lat temu)
sa jeszcze te durne rano w poniedzialek spotkania ktore nic nie wnosza?!
użytkownik
15.09.2012 (6 lat temu)
15.09.2012 (6 lat temu)
@konserwator - dawaj, dawaj... Chętnie posłuchamy o dalszych przykładach
użytkownik
17.09.2012 (6 lat temu)
17.09.2012 (6 lat temu)
nie pytaj sie glupio bo przeciez tam pracujesz
użytkownik
20.09.2012 (6 lat temu)
20.09.2012 (6 lat temu)
przyklad kolejny tzn bezproduktywne wyjazdy kwartalne handlowcow gdzie "spowiadaja sie" ze swoich dokonan a w rzeczywistosci jada tam zeby sie nazrec i opic za pieniadze firmy. pozniej dzownia co niektorzy po nocach do innych pracownikow i gadaja jakies bzdury (pewnie czeskiego alkoholu sprobowali hehe)
użytkownik
20.09.2012 (6 lat temu)
20.09.2012 (6 lat temu)
jedzą piją luki palą.. a robić nie ma komu
użytkownik
30.09.2012 (6 lat temu)
30.09.2012 (6 lat temu)
ta wredota zaba tam jeszcze robi?!
użytkownik
01.10.2012 (6 lat temu)
01.10.2012 (6 lat temu)
Nie wiem o co masz żal Paweł,sam opuściłeś Konecranes jak byłes potrzebny a potem chciałes wrócic z podkulonym ogonem jak Ci nie wyszło w nowym miejscu więc nie pisz tutaj bzdur i nie podburzaj morale załogi,od dawna wiemy ze to Ty wypisujesz te bzdety!!!
użytkownik
01.10.2012 (6 lat temu)
01.10.2012 (6 lat temu)
Szanowny Były Pracowniku, każdy kij ma dwa końce.
Pracownik wystawia opinie o firmie, firma wystawia referencje pracownikowi.
Jesteś sfrustrowany bo od ponad 2 lat nie masz pracy.
Czepiasz się ostatniej firmy w jakiej byłeś zatrudniony a gdy byłeś w niej zatrudniony krytykowałeś i najeżdżałeś na poprzednią firmę. Taka już Twoja natura.
użytkownik
03.10.2012 (6 lat temu)
03.10.2012 (6 lat temu)
"prawda w oczy kole" lub "uderz w stol a nozyce sie odezwa" skad wiecie ze to on? Jakies dowody? Pracy nie ma od stycznia wiec wasze dane sa nieaktualne
użytkownik
03.10.2012 (6 lat temu)
03.10.2012 (6 lat temu)
Mam na to dowody nie musze ich tu wyciagac,ten o którym mowa dobrze wie dlaczego został zdemaskowany.
użytkownik
03.10.2012 (6 lat temu)
03.10.2012 (6 lat temu)
jak juz cos to jedno n w nazwisku! i co wam to da? do czego zmierzacie? wasze referencje mam w glebokim powazaniu. portal ten powstal z mysla o rzetelnym przedstawieniu pracy w roznych firmach, co uczynilem. jezeli napisalem nieprawde to udowodnij to jeden z drugim. po reszta kto by chcial pracowac z takimi nekompetentnymi osobami? zaloga juz jest zdemoralizowana. tyle z mojej strony
użytkownik
03.10.2012 (6 lat temu)
03.10.2012 (6 lat temu)
p.s. o ile mnie pamiec nie myli osobe ktora obrazilem wczesniej czy pozniej za swoje zachowanie przeprosilem. nie jestem sfrustrowany po prostu opisuje czego doswiadczylem. nie wydaje mi sie zebym uciekal tez z podkulonym ogonem. nie wiem kto na tym bardziej straci ja czy wy i wasi klienci ktorym od razu proponuje udac sie do konkurencji. jezeli chcecie moge jeszcze kilka ciekawych watkow tu podac o tym jak to sie pracuje w kone.... poza tym chlopcze jezeli teraz mi odpowiadasz tzn ze nie zajmujesz sie swoimi obowiazkami w godzinach pracy i o to wlasnie chodzi - poraz kolejny przyklad na marnowanie cudzych pieniedzy.
użytkownik
03.10.2012 (6 lat temu)
03.10.2012 (6 lat temu)
poza tym jezeli jestes taki chojrak jeden z drugim/a to sie podpisz imieniem i nazwiskiem skoro uwazasz ze wiesz z kim rozmawiasz
użytkownik
03.10.2012 (6 lat temu)
Pawel nie przejmuj sie - jutro dostaniesz riposte (zbiora sie jak zwykle w jadalni i beda deliberowac pol dniowki co ci tu ciekawego napisac) Trzymam kciuki i zycze powodzenia. Wreszcie ktos odwazyl sie opisac jak sie pracuje w kone... i w jaki sposob marnuje sie firmowe pieniadze. Klient docelowo i tak zaplaci ;-)
użytkownik
03.10.2012 (6 lat temu)
03.10.2012 (6 lat temu)
nie przejmuj sie - jak beda dalej wycierac se gebe twoim nazwiskiem podaj ich do sadu o znieslawienie. maja duzo kasy a jak nie maja to characzu miesiecznego finolom nie zaplacom i juz beda mieli ;-)
użytkownik
04.10.2012 (6 lat temu)
04.10.2012 (6 lat temu)
poza tym istnieje jeszcze cos takiego w tym kraju jak ochrona danych osobowych
użytkownik
04.10.2012 (6 lat temu)
04.10.2012 (6 lat temu)
witam. przypominam ze portal ten nie jest baza opinii o pracownikach a o pracodowcach. jezeli jeden z drugim masz cos do mnie to prosze na priv lub zalozcie portal np www.pracownikmiesiaca.pl czy cos w tym stylu. jezeli bedziecie mnie dalej prowokowac opisze jeszcze kilka innych przypadkow z zycia firmy (jakby nie bylo pracowalem tam przez prawie 3 lata wiec chcac czy niechcac naogladalem sie tego i owego) ja nie mam nic do stracenia, a wy owszem i to sporo. myslicie ze wasi klienci tego nie czytaja? zastanowcie sie wiec czy warto dalej to ciagnac? pozdrawiam
p.s.
prawda jest ze sam sie zwolnilem i znalazlem lepsza oferte (kone... to nie jedyna firma w tym kraju) a ze nie wyszlo coz ... zycie. wszyscy o tym wiedza i to nie jest zadna tajemnica, oraz to ze chcialem wrocic tez (takie przypadki w innych firmach sie zdarzaja) nie mam tez do nikogo personalnie zadnych uwag ani pretensji. jeszcze raz podkreslam opisalem co widzialem i tyle. Jezeli uwazacie ze bylem niekompetentym pracownikiem to zastanawiam sie kto mnie przez to ponad 2,5 roku tam trzymal i po co?! Nie mam tam zadnych znajomosci przeciez ani nie jestem zadnym pociotkiem zadnego decydenta czy tez innego szeregowego pracownika. dalsza dyskusje uwazam za zbedna
użytkownik
04.10.2012 (6 lat temu)
04.10.2012 (6 lat temu)
polecam jeszcze zapoznac sie z regulaminem forum
http://najgorszapraca.pl
użytkownik
04.10.2012 (6 lat temu)
04.10.2012 (6 lat temu)
"boli ich" ze po wpisaniu "konecranes opinie" w wyszukiwarce na 1 miejscu wyskakuje wlasnie ta strona :-) wpisujac zas haslo "suwnica" kone.... pojawia sie na odleglej pozycji, no ale to juz inna bajka. sprzedaja przeciez "mercedesy" wsrod suwnic wiec kasa jest, chyba ze jakis sprytny "fin-decydent" sobie to przetlumaczy - przyjedzie, zgasi swiatlo w "baraku" i bedzie trzeba opusicic cieple posadki lub jak kto woli "kurwidolki". Historia sie powtorzy tak jak to bylo z Kone Poland - narobili przekretow i o tym tworze juz nikt nie pamieta, no moze oprocz kilku "lojalnych" pracownikow ktorzy mieli przyjemnosc tam sie poobijac
użytkownik
12.11.2012 (6 lat temu)
12.11.2012 (6 lat temu)
A mi się tu dobrze pracuje i to nie prawda, że barak przecieka bo przecież prawie wcale nie padało.
użytkownik
24.11.2012 (6 lat temu)
24.11.2012 (6 lat temu)
Ja właśnie przeglądam oferty pracy i znalazłem odpowiednią w firmie Konecrane , myśle że z moim doświadczeniem i wiedzą był bym im przydatny w trójmiescie .Ale kiedy przeczytałem te opinie to pomyślałem ,że chyba lepiej sobie nie polepszać i zostać w starej firmie
użytkownik
09.05.2013 (5 lat temu)
09.05.2013 (5 lat temu)
Widze, ze co niektorzy maja kompleksy zwiazane z niepowodzeniem po zakonczeniu pracy w tej firmie. Niestety dosc czesto Polacy zmieniajac firme, strasznie negatywnie wypowiadaja sie o poprzedniej.
Poza tym od prawie roku duzo sie w firmie zmienilo, jest porzadek i podjeto kilka bardoz istotnych decyzji, ktore pozwolily na sprawniejsze dzialanie spolki.
z tego co wiem, to juz nie ma biura na polominskiej. barak zatem jest wolny, mozecie tam parkowac, a nawet mieszkac :)
szkoda tylko, ze nie doceniacie, czego sie w tej firmie nauczyliscie - a jak bylo tak zle, to trzeba bylo firme zmienic wczesniej - skoro to nie jedyna w branzy...
użytkownik
09.05.2013 (5 lat temu)
09.05.2013 (5 lat temu)
szkoda ze zmiany na lepsze o ktorych piszesz nastapily tak pozno ale jak to mowia lepiej pozno niz pozniej
a tak na powaznie myslisz ze zmiana lokalizacji spowodowala zmiane mentalnosci ludzi tam pracujacych?
użytkownik
11.05.2013 (5 lat temu)
11.05.2013 (5 lat temu)
smiac mi sie chce jak czytam wypowiedz nieanonima tzn koles sie obudzil po jakims czasie i chce zablysnac ze nie ma biura na polominskiej o czym wszyscy wiedza, poza tym kompleksy wlasnie masz ty kolego gdyz przeczytales poprzednie posty i cie zabolalo ze ktos moze wypowiadac sie negatywnie o tej firmie. jakbys nie wiedzial to po to stworzono min ten portal. jak sie nie podoba to nie musisz tu wchodzic, czytac i pisac. wnioskuje takze z tego co piszesz ze jezeli potrzebne byly gruntowne zmiany to wczesniej bylo zle lub nienajlepiej. wg mnie jakis wladny z gdanska wszedl na to forum i doszedl do wniosku ze ciekawe rzeczy sie dzieja w katowicach i postanowil to zmienic. w ostatnich latach kilku pracownikow odeszlo z takich czy innych powodow. tak sie dzieje nie tylko w tej firmie ze jest rotacja. suma sumarum twoj wpis nie wnosi niczego nowego ani ciekawego. na zakonczenie cos mi tu nie pasuje tzn piszesz ze z tego co wiesz nie ma biura na polominskiej a z drugiej strony piszesz ze wprowadzono gruntowne zmiany wiec albo wiesz co sie dzieje albo nie. jednym slowem kaszanka
użytkownik
19.07.2013 (5 lat temu)
19.07.2013 (5 lat temu)
katowice czy gdansk wszedzie takie samo dziadostwo a w szczegolnosci w serwisie
użytkownik
25.08.2013 (5 lat temu)
25.08.2013 (5 lat temu)
witam! kilka lat temu pracowałem w Konecranes w Hyvinkaa,w Finlandii. bardzo milo wspominam te firme, ich motto było mniej-wiecej takie: do pracy masz przyjść zadowolony i z pracy masz wracac zadowolony, a nie zmeczony, czy wkurwiony. ja zawsze byłem zmeczony- siedzeniem przy pracujacej tokarce. nikt nikogo nie poganial,a kase wszyscy mieli. a w Polsce co? cos się zjebalo?
użytkownik
26.08.2013 (5 lat temu)
26.08.2013 (5 lat temu)
zjebalo sie zanim sie zaczelo
buahahahahahaha

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

ngk

medical inowrocław

kujawiak inowrocław

solanki inowrocław

inowrocław

Bershka

remondis

jabo marmi

Imbud

diebold szczecin

tedi lublin

rosiński

gpec

defloration

praszka

ezt

ezt praszka

częstochowa

kadam

hamilton gdynia

hamilton
gdańsk

praca bis sochaczew

tarnowskie góry

Betamed

stokson piekary

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorsza-praca.com.pl | regulamin